preskoči na sadržaj

Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina Velika Gorica

Login

 


 

             EU PROJEKTI

  
ZRAKOPLOVNA TEHNIČKA ŠKOLA

           RUDOLFA PEREŠINA

     Rudolfa Fizira 6, 10410 VELIKA GORICA

ured@ss-zrakoplovna-rperesina-vg.skole.hr

Telefon: 01/6260-523

CloudFax: 38575805650

OIB: 58744487630

MB: 03230813

Žiro-račun:

HR95 2360000-1101260515

         

PRAKTIČNA NASTAVA:

 

PRAVILA PONAŠANJA UČENIKA

NA PRAKSI IZVAN ŠKOLE


  


LINIJSKO ODRŽAVANJE-raspored

prakse šk. god. 2021./2022.


Log book Part 66/147


 

       

        


 

Raspored zvona 

RASPORED ZVONA


 Besplatne instrukcije iz

matematike dostupne svima!

 

Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Tražilica
 

RASPORED INFORMACIJA

RASPORED INFORMACIJA


e-POTVRDE ZA UČENIKE

e-Potvrde za učenike (skole.hr)


 

Online METEO škola

 


Razmjena školskih knjiga 


BURZA UDŽBENIKA  

Zračni promet-live


 


 

Vremenska prognoza

Free Weather Widget

Poveznica za nastavnike

 


 

Državna matura

Zrakoplovstvo


 

FlyVETUp!

Započeo projekt Fly VET Up!            FlyVETUp - Inovativni kurikulumi za obuku kontrolora dronova

Hrvatska pošta koordinator međunarodnog projekta financiranog kroz Erasmus+ program

Uvodni sastanak projekta „Fly VET UP!“ održan je u četvrtak, 26. studenoga 2020. u NSC-u u Velikoj Gorici putem Microsoft Teams platforme. Na sastanku su prezentirani ciljevi Projekta, projektne aktivnosti, budžet, vremenik kao i ugovorne, financijske i radne obveze svih sudionika u Projektu. Sudionici sastanka bili su predstavnici Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina iz Velike Gorice, ciparske i grčke pošte te tvrtki AKMI iz Grčke, BK Consult iz Njemačke i Dronint s Cipra, partnera na Projektu. 

Kroz projekt se planira izraditi Kurikulum za upravljača dronova, a potom će se kurikulum pilotirati na relevantnom osoblju partnerskih organizacija. Cilj Projekta je dizanje svijesti o mogućnostima upotrebe dronova u raznim industrijama te promoviranje tehnološke usmjerenosti HP – Hrvatske pošte d.d. na unaprjeđenje procesa u logistici uvođenjem inovacija.

Projekt je u cijelosti financiran putem EU-a kroz Program Erasmus+ u iznosu od 214.382,00 EUR i odvijat će se u razdoblju od 2. studenog 2020. do 1. studenog 2022. godine. Koordinator Fly VET Up! projekta je HP - Hrvatska pošta d.d.


   

          PARTNERI U PROJEKTU

                         

 

      


                         


 

FlyVETUp!


Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina s Hrvatskom poštom te partnerima iz Grčke, Cipra i Njemačke sudjeluje na projektu naziva „Innovative Training Curricula for Drone Controllers“ odnosno Fly VET Up!. Projekt je financiran sredstvima iz Programa Erasmus+ Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva, a putem Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava sklopljenog u rujnu 2020. godine s Agencijom za mobilnost i programe EU za provedbu projekta.

Kroz Projekt će se izraditi Kurikulum za upravljača dronova koji će potom primjenjivati relevantno osoblje partnerskih organizacija. Sudjelovanjem u ovoj aktivnosti Škola će razviti i suradnju s domaćim i međunarodnim tvrtkama i institucijama s ciljem promicanja i pružanja kontinuirane obuke te stjecanja novih znanja. Nositelj projekta je HP – Hrvatska pošta d.d., a partneri u projektu su uz našu Zrakoplovnu tehničku školu Rudolfa Perešina, Grčka i Ciparska pošta, te tvrtke Dronint, AKME i  BK Consult.

Pomoć u stjecanju praktičnih vještina i njihovo učinkovito integriranje u posao u skladu je s prioritetom strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, a područja koja će se razvijati unutar Projekta su:

  • IKT - nove tehnologije - digitalne kompetencije
  • Pitanja tržišta rada uključujući i karijerno usmjeravanje / nezaposlenost mladih
  • Novi inovativni kurikulumi/obrazovne metode/razvoj tečajeva osposobljavanja. 

Naša škola će uz grčki AKMI unutar projektnog tima kao institucija za stručno osposobljavanje raditi na dizajniranju i razvoju profila zanimanja rukovatelja bespilotnom zrakoplovom / dronom, kao i na dizajniranju i provedbi programa profesionalnog osposobljavanja.                               

Projekt Fly VET Up! otpočeo je 2. studenog ove godine i trajat će 24 mjeseca, a ukupna vrijednost projekta iznosi 214.382,00 EUR.


       


https://www.vgdanas.hr/dogadanja/zrakoplovci-u-medunarodnom-projektu-osposobljavanja-za-bespilotne-letjelice-vec-su-nabavili-dva-drona/

https://www.facebook.com/gradzrakoplovstva/

https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/eplus-project-details/#project/2020-1-HR01-KA202-077791

https://www.posta.hr/default.aspx?id=8567

http://bk-con.eu/projects/flyvetup

Hrvatska pošta - Započeo projekt Fly VET Up! (posta.hr)

FlyVETUp - 

 

Fly VET Up! - transnacionalni susret u Dubrovniku

Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina s Hrvatskom poštom te partnerima Ciparskom poštom, grčkom tvrtkom AKMI, njemačkim BK Consult-om  te ciparskim Dronint-om  sudjeluje na projektu naziva „Innovative Training Curricula for Drone Controllers“ odnosno Fly VET Up!.  U organizaciji Hrvatske pošte kao domaćina sastanka i uz sudjelovanje projektnih partnera, u Dubrovniku je 25. i 26. listopada održan 2. Transnacionalni susret Nadzornog odbora FlyVETUp! projekta.  Naši su profesori Matija Gržetić i Tihana Strmo predstavili aktivnosti provedene u našoj školi u prethodnih godinu dana od kad je projekt FlyVETUp!  započeo, a postignuti rezultati svih partnera stvorili su dobar okvir za postizanje cilja - stvaranje e-platforme putem koje će se provoditi obuka i testiranje za operatera dronom u poštanskom sektoru. Materijali koje će osmisliti, svojim stručnim sadržajem i oblikom, prilagodit će se ciljanim skupinama te će time Projekt pridonijeti dostupnosti cjeloživotnog učenja svima. Uz predstavljanje ostvarenih intelektualnih rezultata sudionici su prošli kroz ostale obveze prema Ugovoru o dodjeli sredstava iz Erasmus+ programa, te je zaključeno kako se projekt realizira svojom planiranom dinamikom unatoč nekim izmjenama koje su uvjetovane pandemijom COVID-19.


 

preskoči na navigaciju