preskoči na sadržaj

Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina Velika Gorica

Login
Raspored zvona 

JUTARNJA SMJENA

  1. 08:15 - 08:55

  2. 09:00 - 09:40

  3. 09:45 - 10:25

  VELIKI ODMOR 15 min

  4. 10:40 - 11:20

   5. 11:25 - 12:05

   6. 12:10 - 12:50

   7. 12:55 - 13:35


     POPODNEVNA SMJENA   

   1. 14:00 - 14:40

   2. 14:45 - 15:25

   3. 15:30 - 16:10

VELIKI ODMOR 15 min

   4. 16:25 - 17:05

   5. 17:10 - 17:50

   6. 17:55 - 18:35

    7. 18:40 - 19:20


 Besplatne instrukcije iz

matematike dostupne svima!

 

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica
 

RASPORED INFORMACIJA

RASPORED INFORMACIJA


e-POTVRDE ZA UČENIKE

e-Potvrde za učenike (skole.hr)


 

Zračni promet-live


 


 

Vremenska prognoza

Free Weather Widget

Poveznica za nastavnike

 


 

Državna matura

Zrakoplovstvo


 

Riječ ravnatelja

Poštovani  učenici/učenice, roditelji, kolegice i kolege nastavnici,

Dobro došli na web stranice Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina gdje ćete pronaći iscrpne informacije o  školi, nastavnom procesu  kao i svakodnevnim  aktualnim događajima  vezanim uz zbivanja u školi.

Zrakoplovnu tehničku školu Rudolfa Perešina posječno pohađa 310-320 učenika raspoređenih u 12 razrednih odjela, te se možemo pohvaliti stalnim porastom interesa novih generacija učenika. U budućnosti planiramo formiranje novog obrazovnog profila-smjera ,također unutar potreba zrakoplovstva,a što će našu ponudu činiti još atraktivnijom za buduće učenike.

Prema profilima zanimanja (ZIM,IRE,ZP)za koje osposobljavamo naše učenike,  škola je jedinstvena i specifična u Republici Hrvatskoj. Škola djeluje unutar granica  Međunarodne zračne luke Zagreb i Vojne zrakoplovne baze Pleso te kao takva i živi uz zrakoplovstvo u svakom smislu te riječi.

U Školi je zaposleno 28 nastavnika u stalnom radnom odnosu  te 11 djelatnika koji čine stručno-razvojnu službu i tehničko i pomoćno osoblje. Mislim da je nepotrebno naglašavati , kako većinu naših djelatnika  čini veliki  broj zaljubljenika u zrakoplovstvo , koji sva svoja znanja i ljubav prema struci nastoje prenijeti i  usaditi u svaku novu generaciju naših učenika.

Sve to čini jednu homogenu cjelinu koja je spremna dati odgovore na sve izazove koji proizlaze iz veoma zahtjevnog procesa kao što je odgoj i obrazovanje mladih generacija „zrakoplovaca“ koje pohađaju našu Školu.

Cilj škole je u centar pozornosti staviti svoje učenice i učenike. S tim ciljem želimo što više osuvremeniti  opremu i nastavu  te staviti naglasak i veliku pažnju na stručno usavršavanje nastavnika. Svakom učeniku i roditelju  na raspolaganju su razrednici te pedagoginja  za svu stručnu pomoć ukoliko imaju bilo kakav osobni  ili problem u učenju.

 Osim što učenicima pružamo stručna znanja i vještine,  mi ih odgajamo i za život  -  učimo disciplini i lijepom ponašanju, stjecanju radnih navika te sveobuhvatnih kompetencija, a tako ih osposobljavamo za život.

Radost, a ujedno i izazov i veliku obvezu, kako meni  tako i svim mojim suradnicima, čini nastojanje,  da pokušamo biti dostojni sljedbenici naših prethodnika, od utemeljenja Škole i njenog početka rada 1978. godine  pa do svih  koji su imali čast djelovati u njoj, kroz njenu 35-godišnju  povijest sve do današnjih dana.

Imajući u vidu veliki ljudski potencijal i stručnu ekipiranost zaposlenika škole, naročito nastavnog osoblja unutar kojeg  imamo dobro izbalansirane odnose mladosti i ambicija s jedne i iskustva i prakse s druge strane, uz odlične međuljudske odnose i dobru radnu atmosferu, Škola ima sve uvjete da uz adekvatnu organizaciju rada poluči kvalitetne rezultate na nivou koji ova Škola godinama gradi i nadograđuje.

Svakodnevno se trudimo i radimo na modernizaciji nastave. Umrežili smo svaku našu učionicu i kabinet optičkim internetom,  u svakoj učionica instaliran je projektor s računalom što  nastavnicima omogućava izvođenje multimedijske nastave i još bolje poučavanje naših učenika.Od  školske godine 2014./2015. uvedeno je korištenje aplikacije e-Dnevnik. Također smo u intezivnom rješavanju imovinsko-pravnih odnosa sa zračnom lukom Zagreb i izradi idejnog rješenja,a što će nam omogućiti dogradnju novog krila škole i obnovu postijećih objekata škole, izgradnju školske sportske dvorane i školske radionice-hangara.

Želimo što kvalitetniju suradnja s roditeljima, jer osobno smatram da škola i roditelji nisu dvije suprostavljene strane već naprotiv  - nalaze se samo u različitim odgojnim ulogama, ali s istim ciljem-odgojiti i obrazovati zdrave i pametne mlade ljude sposobne da se samostalno nose sa svim izazovima koje život nosi.

Želim, s našim pretpostavljenim strukturama u MZO-u, Županijskim uredom za prosvjetu, kulturu i šport,  Agencijom za strukovno obrazovanje te lokanom zajednicom,  nastaviti odličnu suradnju na realizaciji projekata,  a posebno na području stalnog permanentnog usavršavanja cjelokupnog osoblja kako bismo mogli pratiti i konzumirati sva dostignuća i dobra iskustva modernog nastavnog procesa odgoja i obrazovanja te ih prenijeti  na naše učenike.

Naročito  želimo produbiti odnose s našim partnerima  -Međunarodnom zračnom lukom Zagreb, Zrakoplovnim tehničkim centrom i Croatiom Airlines, Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom, Zrakoplovnom jedinicom Mup Lučko mislim da s pravom mogu upotrijebiti riječ partnerima jer svakodnevna suradnja koju ostvarujemo s njima u praktičnoj naobrazbi  naših učenika više je od same suradnje  te mnogi naši učenici već generacijama postaju i njihovi glavni zaposlenici.  Od školske godine 2016./2017. produbili smo  i posebno izgradili odnose s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom kroz praktičnu nastavu, a od školske godine 2017./2018. i kroz stipendiranje naših učenika od strane Ministarstva obrane te smo tim oblikom suradnje i osigurali posao u postrojbama Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kao zrakoplovnim tehničarima.

Iz svega gore navedenog je proizašla naša razvojna strategija koju želimo razvijati u nekoliko smjerova, a pri tom se nadamo podršvi Agencije za civilno zrakoplovstvo;

  • Certificiranje naše Škole u Part 147 organizaciju za obuku zrakoplovno-tehničkog osoblja;
  •   Izrada suvremenih, s Europskom unijom usklađenih strukovnih kurikuluma škole(izrada udžbenika-skripti za sve Part-66 module što bi u velikoj mjeri olakšalo polaganje modula kandidatima za stjecanje dozvola, kategorij/potkategorija) te trajna edukacija i osposobljavanje nastavnika za provođenje tih kurikuluma.;
  •  Trajno opremanje škole modernim nastavnim sredstvima i pomagalima (posebice nabavke alata, opreme i novijih komponenti zrakoplova za demonstracije i vježbe za što kvalitetniju naobrazbu  naših učenika );
  •   Poticanje učenika na postizanje što boljeg uspjeha iskorištavanjem njihovih osobnih potencijala.

Postignutu razinu  infrastrukturne i tehničke opremljenosti,  potrebno je održavati i  stalno nadograđivati u suradnji s navedenim strukturama, ali i drugim izvorima -  posebice pri tome mislim na ulogu roditelja čiji bi prvenstveni cilj trebao biti ulaganje u svim segmentima u život i rad njihove djece u školi. Mišljenja sam da u ovom segmentu ima još puno prostora uvažavajući naravno ekonomsko-socijalnu strukturu našeg roditeljskog zbora. U tom cilju očekivao bih i podršku Školskog odbora i Vijeća roditelja.

Osim redovne nastave i slušanja predmeta, koji su definirani planom i programom za pojedino zanimanje, škola svojim učenicima želi u narednim godinama  ponuditi i dodatne sadržaje koje bi mogli ostvariti prelaskom rada škole u jednu smjenu.

Uključivanjem u pojedine dodatne programe učenici stječu znanja i vještine potrebne za upis na bilo koji fakultet ili dobivanje posla.

Važno je naglasiti da se učenici upisom u tehnička zanimanja, u našoj školi četverogodišnja, pripremaju za polaganje državne mature. Na temelju uspjeha na državnoj maturi učenici će moći bez prijemnih ispita upisati željeni fakultet.

Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina   svake godine dobiva priznanje za svoj rad s učenicima od  Fakulteta strojarstva i brodogradnje (FSB) -  imamo pravo odabrati najboljeg učenika za izravan upis na spomenuti fakultet. Naš je cilj u budućnosti ostvariti suradnju i s ostalim sveučilištima i veleučilištima, kako prometne tako i tehničke grupacije.

Pozivam sve buduće učenike,  naročito zaljubljenike u zrakoplovstvo,  da se upišu u našu školu, a sadašnje učenike pozivam da iskoriste sve pogodnosti i mogućnosti koje im škola nudi.

Imate li dodatnih pitanja, sugestija i  ideja ili želite doći na razgovor javite se na e-mail:

ured@ss-zrakoplovna-rperesina-vg.skole.hr

 

Svima želim puno uspjeha i zadovoljstva u životu,

 

 Ravnatelj-mentor

 Vedran Šarac, prof. 

preskoči na navigaciju